Vissza a főoldalra

LENCSE ÉTLAP

Ez a rövid és egyszerű "étlap" segít Önnek és szemészeti szakemberének megtalálni az Ön életmódjának leginkább megfelelő szemüveglencséket. Kérje meg szemészeti szakemberét, hogy magyarázza el és mutassa be az Ön igényeinek leginkább megfelelő anyagú, formájú és speciális kezeltségű lencséket.

Egyfókuszú - ez egy minden célra használható lencse, mely gyakorlatilag minden lehetséges alapanyagból készülhet és alkalmas rövid- és távollátás korrigálására is.

Multifokális - ez a lencse akkor javasolt, amikor egy lencsével kell korrigálni a rövid- és távollátást is.

Vonal nélküli progresszív - egy lencse korrigálja a távollátást (a forgalom figyelése vezetés közben), a középlátást (rápillantás a műszerfalra) és a rövidlátást is (térkép olvasása). A lencsén nem képződik a különböző optikai tulajdonságú felületek között törésvonal, úgy néz ki, mint az egyfókuszú lencsék, ezért kozmetikai szempontból nagyon kedvelt. Progresszív lencséket minden lencse alapanyagból készítenek.

Bifokális - egy lencse korrigálja mind a rövid- mind a távollátást.

Vékonyabb, laposabb lencsék - akkor ajánlottak, ha az orvosi javallat vagy erősen mínuszos . ami azt jelenti, hogy a lencse a széleken vastag . vagy erősen pluszos . amikor a lencse középen vastag . szemüveg viselését írja elő. A lapos lencsék, csökkentvén a kerületi és a középső vastagságot, javítják a szemüveg külső megjelenését. Emellett könnyebbek, és az aszférikus vagy atórikus kialakításnak köszönhetően a teljes látószögben tiszta képet nyújtanak.

Aszférikus - ezek a lencsék a hagyományosnál kisebb mértékben kicsinyítik vagy nagyítják a szemet és a látott képet. A .teljes látószögben tiszta kép. azt jelenti, hogy miközben a szemek mozognak, a látott kép éles marad, ahelyett hogy elhomályosodna, mikor a néző nem a lencse közepén néz át.

szemüvegkeret   |    szemüveglencse   |    kontaktlencse   |    szolgáltatásaink   |    ismertetők   |    média   |    elérhetőségeink
© Tobiás Optik Kft. Design: ArtWeb