Vissza a főoldalra

SZÁMHÁBORÚ

Az optikai üzletekben gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor a szemüveglencse ill. kontaktlencse dioptria értékek meghatározása után a páciensek lelki traumába esnek, attól függetlenül, hogy tudnák pontosan mit is jelentenek ezek a számok. Egy vizsgálat során a szakember által meghatározott korrekciós értékek nem a páciensek lelki egyensúlyának helyreállítását, hanem a 100%-os látást hivatottak szolgálni. Sok esetben a páciensek, lelki békéjük miatt, más korrekciót íratnak ki maguknak, mint ami szükséges lenne. Az egyértelmű, hogy hiúsági és egyéb okok miatt gyengébb dioptria értékekről beszélünk, mint amik a valósak. Ezt a dolgot hasonlíthatnánk ahhoz is, mintha például valakit zavarna, hogy 39-es a lába, és csak 37-es cipőben hajlandó járni.

Egy szemüveg ill. kontaktlencse akkor lesz jól használható és hatékony, ha a dioptria és egyéb paraméterei a legmegfelelőbbek az egyén számára. Bízzuk ennek megállapítását szakemberre! Az én gyengébbet szeretnék, mert akkor nem lustul el a szemem! dolgot már korábban kiveséztük, így nem szeretném itt is hosszasan boncolgatni, de ez egy tévhit. Akkor óvjuk szemünk egészségét, ha minél kevesebb olyan terhelésnek tesszük ki, ami felesleges. Azzal a korrekcióval szemben, amit szemüvegben ill. kontaktlencsében kell hordanunk, ne számbeli elvárásaink legyenek, hanem az, hogy a legtökéletesebb és kényelmesebb látást biztosítsa számunkra! A rendszeres kontroll mellet így gondoskodhatunk megfelelően látásunkról, védhetjük szemünket a nap mint nap jelentkező megpróbáltatásokkal szemben, és juthatunk a legtöbb és legpontosabb információkhoz világunkról!

szemüvegkeret   |    szemüveglencse   |    kontaktlencse   |    szolgáltatásaink   |    ismertetők   |    média   |    elérhetőségeink
© Tobiás Optik Kft. Design: ArtWeb