Vissza a főoldalra

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS GARANCIÁLIS FELTÉTELEK SZEMÜVEGEKHEZ

A Tóbiás Optika által forgalmazott szemüvegkeretek, szemüveglencsék és komplett szemüvegek (továbbiakban termékek) megfelelnek az Európai Unió által az ezen termékekkel szemben támasztott előírásoknak ( MSZ EN 166 és az ezek alá rendelt szabványoknak ) Minden termék rendelkezik CE jelzéssel, amely az Európában forgalomba kívánt termékekre nézve kötelező. Azon termékekre, amelyeket nem a Tóbiás Optika gyárt, a vele kapcsolatban álló beszállítók vállalnak teljes felelősséget, az előírt minőségi előírásokra vonatkozó megfelelőség tekintetében. Cégünk termékeire a 151/2003.(IX.22.) - a tartós fogyasztási cikkek jótállására vonatkozó - Kormányrendeletnek megfelelően garanciát biztosít.

A termékek tárolása és tisztítása
 • A terméket használaton kívül mindig tartsa megfelelő szemüvegtokban.
 • A Tóbiás Optika által forgalmazott termékeket mindig a cég által forgalmazott tisztító eszközökkel tisztítsa, ez elengedhetetlen feltétele a garanciális feltételeknek.
 • A termékeket nem érheti lúgos kémhatás (szappan, krémszappan, zsíroldó tisztítószerek, hígító stb.), ugyanis ezen körülmények tartós fennállása a termékekben maradandó károsodást okoznak! (Továbbá maradandóan károsítja a termékeket a szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás.)
 • Bármilyen nemű, a terméken nem a Tóbiás Optika által végzett javítás, alkatrészpótlás a teljes garancia elvesztését vonja maga után.
 • Ezek be nem tartása esetén a Tóbiás Optika semmilyen felelősséget nem vállal a termékekre!

  A szemüvegkeretekre vonatkozó előírások értelmében a keretekre cégünk (cégünkön keresztül a forgalmazó illetve a gyártók) bruttó 10 000,- Ft vételár felett egyévi jótállást és kétéves szavatossági időt vállal a vásárlástól számítva.
  A garancia csak a rendeltetésszerűen használt, minőségi hibás termékekre vonatkozik. (A garancia nem él a következő esetekben: pl. leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése, fél kézzel történő fel- és levétel, benne alvás, stb.)
  Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető garanciális igény!

  A szemüveglencsékre vonatkozó előírások értelmében a lencsékre cégünk (cégünkön keresztül a forgalmazó illetve a gyártók) bruttó 10 000,- Ft vételár felett 12 hónap garanciát vállal a vásárlástól számítva.
  A garancia csak a rendeltetésszerűen használt, minőségi hibás termékekre vonatkozik.
  Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető garanciális igény. (pl.: leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése stb.)

  Amennyiben a vásárló garanciális igényt támaszt a termékekkel kapcsolatban, azt a Tóbiás Optika köteles elbírálni, ennek eredményét a vásárlóval közölni. Amennyiben a vásárló ezt a véleményt kifogásolja, a Tóbiás Optika továbbküldi a terméket a gyártónak, aki azt véleményezi, és tájékoztatást ad. Abban az esetben, ha a vásárló nem ért egyet a gyártó szakvéleményével, akkor a Magyar Látszerész Szövetségnél, mint legmagasabb szakmai szervezetnél adhat hangot kifogásának.

  Vásárlóinknak valamennyi optikai szaküzletünkben biztosítjuk a garanciával kapcsolatos ügyintézést számla, nyugta vagy a garanciakártya bemutatása ellenében, függetlenül attól, hogy melyik szaküzletünkben vásárolt.

  Tóbiás Optika
  Budapest, 2018

 • szemüvegkeret   |    szemüveglencse   |    kontaktlencse   |    szolgáltatásaink   |    ismertetők   |    média   |    elérhetőségeink
  © Tobiás Optik Kft. Design: ArtWeb