Vissza a főoldalra

A '70-es és '80-as években a gyáriparban sok csonkolásos baleset történt, különösen, ahol nagyszámú munkadarab készítése folyt, meghatározott munkaritmus alapján. Ilyen esetekben a figyelem kimaradása, vagy a technológia tévesztése sok, súlyos balesetet idézett elő. Ekkor vált társadalmi üggyé, hogy meg kell oldani az automatikus gépleállítást. Olyan optikai megoldást fejlesztettünk ki és olyan lencséket készítettünk, amelyek megakadályozták ezeket a baleseteket és a termelést biztonságossá és folyamatossá tették. Ez lett a sikeres .optikai fényfüggöny., ami szakmailag elismerést hozott a cég számára.

A cég a tudományos fejlesztés élvonalába került Greguss professzor toroid- (PAL) optikájának megvalósításával. A PAL optika legnagyobb eredménye a látószög 360 fokosra növelése. Ismeretes, hogy optikai rendszerekben a látószög növelésével rohamosan növekszik a megvilágítás energiaszükséglete is. Ezért ilyen típusú optikára eddig még gondolni sem lehetett. A megoldást a szemlélet forradalmi átalakításában találta meg a PAL Optika.

Az ETALON elkészítésével lehetővé vált, hogy a találmány 1989-ban NASA díjban részesüljön. A cég, mind találmány továbbfejlesztésével illetve alkalmazásával, foglalkozni kíván a jövőben. Az egyik ilyen természetes alkalmazás orvostudomány területén található, ahol az endoszkópia új fejezete nyílhat meg.

A 80-as évek elején a fototechnikában a képtöbbszöröző (4, 5, 6-szorozó) prizmák jelentették a technikai újdonságot és az eredményes üzletet is. Ekkor egy animációs ötlet megvalósítására kellett technikai megoldást adni Rófusz filmrendező számára. A többszörös prizmák alkalmazásával egy érdekes területen, a "Légy" című film optikai ötleteit sikerült megteremteni. A repülő légy és az ütközések mozzanataihoz vált szükségessé az optikai látásmód biztosítása a rendező számára. Ezt bravúrosan sikerült megoldani, amit az Oscar-díj is bizonyított.

szemüvegkeret   |    szemüveglencse   |    kontaktlencse   |    szolgáltatásaink   |    ismertetők   |    média   |    elérhetőségeink
© Tobiás Optik Kft. Design: ArtWeb