Vissza a főoldalra

A cég 1973-tól Pálvölgyi és Tóbiás néven társas viszonyban dolgozott. A 70-es évek elejének sikereként elindították az egyenkénti toricus lencse gyártást is, amivel az aphákiások részére is tudtak magas dioptriájú bifokális lencsét készíteni. Ebben az időben az erős rövidlátók részére kidolgoztunk egy lencsetípust az egyedi lentikuláris lencsék fajtájából. Ekkor megterveztünk egy könnyített lencsecsaládot, amelyhez sphericus, toricus, és bifokális lencsék is tartoztak, elsősorban gyermekek jobb, európai színvonalú ellátása érdekében, amelyet a cégnél ma is sikeresen gyártanak.

Ezekkel a fejlesztésekkel és innovációval sikerült megszerezni mind a szemorvosi és mind az optikusi körökben a szakmai elismerést és tekintélyt.

A cég a korszerű lencsetípusok magyarországi bevezetésével mindig élenjárt. Így elsők között foglalkozott a progresszív-multifokális lencsékkel és a lenti-lux speciális lencsékkel is. Ma már a cég eljutott a lencsegyártás arra a fokára, hogy a műanyag szemüveglencsék gyártását a legkorszerűbb módon, amerikai technológiával komputervezérlésű géppel végzi.

A '90-es évek kezdetének egyik meghatározó eseménye lett, hogy a Tóbiás Optik Kft. kapta a Rodenstock német világcég magyarországi vezérképviseletét. Ezzel a szolgáltatások minősége világszínvonalra emelkedett.

Az alapító, Pálvölgyi János tanácsadása mellett, a '80-as évektől a céget Tóbiás György irányítja. Az új vezetés egyben profilfejlesztést is jelentett, mivel a tevékenységi körben megjelentek az ipari-tudományos területek. Ma már a cég kisvállalkozásként általános optikai cégek kategóriájába sorolható. Az Autóipari Kutatóintézettel együttműködve gépkocsik futómű beállítására alkalmas optikai elemek fejlesztésére is lehetőség nyílt.

szemüvegkeret   |    szemüveglencse   |    kontaktlencse   |    szolgáltatásaink   |    ismertetők   |    média   |    elérhetőségeink
© Tobiás Optik Kft. Design: ArtWeb